keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Suklaa-kinuskineliöt


Tässä tulisi nyt tää lupailemani ohje. Ohje on siis kirjasta: "Suklaa- suuri herkkukirja". Jos vähänkään olet suklaan ystävä, suosittelen hankkimaan ton kirjan, löytyy meinaan niin ihania reseptejä että oksat pois! Oma tuotokseni oli tästä reseptistä 1,5 kertainen.

Suklaa-kinuskineliöt

Pohja:
  • 180 g suolatonta voita
  • 70 g sokeria
  • 1 vaniljatanko halkaistuna ja raaputettuna
  • 225 g vehnäjauhoja
Uuni 180 asteeseen. Voitele 20x20 cm vuoka ja vuoraa leivinpaperilla (Jätä ylimääräiset reunat roikkumaan kahden vastakkaisen reunan yli). Hiero ainekset yhteen kulhossa-> kunnes karkeaa taikinaa. Painele tasaisesti vuoan pohjalle ja pistele haarukalla (Itsehän en tehdessäni huomannut haarukkatemppua tehdä...) kauttaaltaan ja laita uuniin. Anna paistua 5 minuuttia jonka jälkeen laske lämpö 150 asteeseen ja paista 35 minuuttia. Ota uunista ja anna pohjan jäähtyä vuoassaan.

Kinuski:
  • 250 g suolatonta voita
  • 1 tölkki (á 400 g) makeutettua maitotiivistettä
  • 4 rkl VAALEAA siirappia
  • 1 tl suolaa
Mittaa ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kiehua hiljalleen hyvin miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Kaada kinuski pohjan päälle ja anna jäähtyä n. 30 minuuttia, kunnes kinuski on jäähtynyt ja hieman kovettunut.

Päällys:
  • 350 g maitosuklaata
Sulata suklaa vesihauteessa/mikrossa ja anna sen jäähtyä hetki. Kaada suklaa kinuskitäytteen päälle. Anna jäähtyä n. 30 minuutia kunnes suklaa on kovettunut. Nosta levy varovasti leikkuulaudan päälle leivinpaperi reunojen avulla. Leikkaa neliöiksi ja tarjoile.

(Vinkkinä voisin sanoa, että huljuttele veitsi aina välillä kuuman veden alla ja kuivaa, näin ei suklaa kuorrute lähde niin helposti halkeilemaan leikatessa ja on huomattavasti helpompaa. Enkä suoraan sanottuna ole varma kummanlainen veitsi on parempi leikkaamiseen: Sahalaita vai sileä. Sahalaidalla sinällään saa suklaakuorrutteen helpommin rikki, mutta jälki taas ei ole niin siisti, vaan aika rosonen. Itsehän siis vetelin sahalaitaisella ja sen kyllä huomaa.)


2 kommenttia:

  1. Nää näyttää ja kuulostaa niin hyviltä..! Suklaa ja kinuski on suunnilleen parasta, mitä maailmassa on! Oo tässä sit laiharilla.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äärettömän petollisia nää herkut ;) Nääkin on kuitenkin huolen kaloripommeja :D Mutta voih, niin kamalan hyviä ja juurikin samaa mieltä sun kanssa: suklaa ja kinuski on suunnilleen parasta mitä on :D

      Poista